Woodpecker ‘320’ EP release

Woodpecker
Posted by Steen Category: Seneste nyheder Tag: ,

Den københavnske trio Woodpecker er hård rock anno 2019. Bandet forener melodierne og det knusende tunge sammenspil fra 90’ernes grunge med deres personlige vision for en nutidig, dyster og melodisk rockmusik. Trioen excellerer i tunge repeti- tive guitar-riffs, stålfaste beats og melankolske vokalmelodier, der med en sjælden nerve blotter den mørke side af mennesket og fortæller en personlig historie om kærligheden og dens ned- ture. Denne forening af hårdtslående rockmelankoli og tabuise- rede tematikker former det dragende og mørke univers, som møder én på bandets nye og anden EP ‘320’.

Woodpecker blev dannet i 2017 af Jacob Kystgaard (trommer), Sigurd Neimann (vokal & guitar) og Jason Lee Cameron (bas). Samme år indspillede og udgav trioen EP’en ‘Stillborn’, som blev mixet og masteret af legenden Flemming Rasmussen (Metallica). En række koncerter har siden da gjort dem til et erfarent og aldeles solidt liveband, og i 2018 signede bandet så med det danske label Wild North Music, som udgiver trioens nye EP ‘320’ 6. september 2019. ‘320’ er produceret og indspillet af bandet og Peter Sloth (Fribyt- terdrømme, Red Lama mv.), masteret af Jørgen Knub og bærer art- work af Alexander Wilstrup.

De fem sange på Woodpeckers nye EP viser et band, der med en fokuseret sangskrivning og fremragende musiceren formår at fast- holde den klassiske hårde rock som relevant i deres eget nutidige billede. Inspirationen findes i 70’er-tungrocken, store 90’er-bands som Alice In Chains og Soundgarden samt industrial rock-ikoner som Marilyn Manson og Rob Zombie. Samtidig får respekten for forbillederne aldrig overtaget i bandets opdaterede musikalske fu- sion, hvor det direkte udtryk og aggressive riff svinger harmonisk med dynamik, kontraster og melodi.

Hos Woodpecker er det det indre liv og ikke mindst kærlighedens mørke sider, der tages under behandling. Emnerne er kvinder og mænd, forholdets dynamikker, seksualitet, og hvordan denne kan bruges til at frigøre sig – eller til at dominere andre. Et godt eksem- pel er EP’ens førstesingle ‘Blood Flow’, som beskriver en relation, hvor den ene har overtaget udøver sin magt over den anden, seksuelt såvel som psykologisk. Tematikker som disse tager fat i det, som vi ofte skammer os over og ikke udtaler – nederlaget, tabet og de negative aspekter af den menneskelige psyke, som bærer potentialet til at destruere os. Kort sagt beskriver Woodpecker den indre kamp i alle dets former og den evige søgen efter balancen i sig selv og i ens relationer. Denne kamp materialiserer sig på ‘320’s fem numre, som i den kommende tid vil finde sin naturlige udfoldel- se på scener i Danmark og hinsides.

Facebook
Instagram

Lyt til 320 her

Woodpecker - 320