Ugens Hit Tip på P4: Tidligere oversergent debuterer som sanger & sangskriver

Krig og kærlighed
Da Phillip droppede ud af gymnasiet og meldte sig ind i Forsvaret, var han forvirret, ensom og havde kærestesorger. Soldaterlivet blev en flugt, og et håb om at få nogle redskaber til at kunne fungere som menneske. Det blev til en 6 år lang karriere som oversergent med en udsendelse til Afganistan i Helmand provinsen.

“De fleste soldater får sig noget af en aha-oplevelse, når de bliver beskudt, eller deres kamerater dør. Som ung føler du dig udødelig, men det får en krigszone hurtigt ændret på. Det gav mig bl.a. den indsigt, at livet er for kort til at flygte fra de svære følelser, hvis man ellers gerne vil leve fuldt ud.”

Sammenbruddet
Efter Phillip kom hjem til Danmark blev han ramt af en depression. Gennem sin tid i Forsvaret havde han lukket ned for sit følelsesliv og havde ikke fældet en eneste tåre. Men de uforløste følelser vendte tilbage, og han besluttede sig for at skrive et brev til den pige, han tidligere havde haft et forhold til.

“Der stod, hvor meget jeg elskede hende, og hvor fantastisk hun var, men som jeg sad der og skrev, gik det op for mig, at brevet handlede om mig. Mit gamle jeg som turde at elske, miste, smile og græde. I det øjeblik krakelerede min hårde facade og min verden brød sammen. Jeg gled ned af stolen og kravlede over i et hjørne og græd, som jeg aldrig havde grædt før. Fra da af lovede jeg mig selv, at jeg aldrig ville lukke ned for mine følelser igen.”

Musikken

Sammenbruddet gav Phillip viljen til at ændre sit liv, og med depressionen udsprang også et lille lys. Der havde ikke været plads til hans kreative og følsomme sider som soldat, men nu blev musikken en måde at sætte ord på følelserne, og personlige tekster strømmede ned på papiret.

Singlen Tilløb er fyldt med krigsmetaforer og referencer fra Phillips eget liv, men den rammer ned i noget almenmenneskeligt; den indre kamp.

“Tilløb handler om at slippe kontrollen. At turde kaste sig ud fra et høj sted og ramme bunden. At samle sig selv op igen. Blot for at kaste sig ud på ny. Op- og nedture er et grundlæggende livsvilkår. Det eneste alternativ er døden.”

Om Phillip

Phillip Etienne er bosat i Randers. Han er tidligere oversergent i Forsvaret og er uddannet lærer med linjefag i matematik, samfundsfag og religion.

Tilløb er skrevet af Phillip Etienne og produceret af Ocean Thomsen for Wild North Music.

Lyt til Tilløb her

Find phillip her